SAKSALAN MAISTERI ANTTILANMÄELTÄ

Anttilanmäen-Kittelän alueen asukkaat perustivat talvella 2018 oman kyläteatterin, joka esittää näytelmän alueen historiasta elokuussa 2018. Kaupunginosateatteri on ensimmäinen laatuaan Lahdessa. Teatterin taustavoimana toimii Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys.

SAKSALAN MAISTERIN OMENATARHA -näytelmän ajankohta sijoittuu Lahden kultaiselle kasvukaudelle 1950-60 -luvuille keskittyen alueella vaikuttaneeseen maanviljelijä, herrastuomari Martti ”Maisteri” Saksalan persoonaan ja elämäntarinaan.

Saksalan maisterina tunnettu hahmo oli Saksalan tilan isäntä, joka kuollessaan jätti aikanaan suurimman, yli 10 000 000 markan perinnön valtiolle, josta silloin myös kohistiin valtakunnallisesti lehdistössä. Se miten Saksalan maisteri itse aikanaan rahojaan käytti ja rikkauksiensa keskellä eli  sisältää hyvin kiinnostavia kertomuksia ja näkökulmia niin Lahden historiaan kuin myös omaan aikaamme.

Näytelmäteksti pohjautuu vastikään julkaistuun ”Anttilanmäki elää. Eläköön Anttilanmäki!” -historiateokseen ja sen muistelma-aineistoon. Esityksen kirjoittaa ja ohjaa Timo Taulo.

ESITYKSET ANTTILANMÄELLÄ 9.–12. elokuuta.

Anttilanmäkeä 1960- ja 70-luvuilla

Saksalan maisteri

[contact-form-7 404 "Not Found"]